Ziekten artikelen
0 reacties
Cecile
Ziekten

Pasteurella multocida ook wel “Snot” genoemd, is één van de meest voorkomende ziektes onder konijn in gevangenschap. Haast elke fokker of mensen die al een poos konijnen houden zijn bekend met deze ziekte.

0 reacties
Cecile
Ziekten

Sinds een paar jaar komt er een relatief nieuwe virusinfectie voor onder konijnen. De aandoening heet RHD (Rabbit Haemorraghacig Disease) ook wel VHD (Viraal Hamorrhagische Diarree) en VHS (Viraal Haemorrhagisch Syndroom) genoemd.

0 reacties
Cecile
Ziekten

Net als schapen kunnen konijnen myiasis oplopen. Dat kan gebeuren met konijnen die in een te klein hok worden gehouden en/of niet vaak genoeg uitgemest worden. In een klein hok loopt de temperatuur eerder op dan in een ruimte met veel inhoud. Hierdoor worden de veroorzakers van de ziekte, vliegen, aangetrokken. Wanneer een konijn diarree heeft en er veel mest blijft plakken in het haar rondom de uitgangen, gaan vliegen hun eitjes leggen in deze mest. De maden die uit deze mest komen vreten de huid van het konijn aan en dit kan leiden tot de dood van het konijn.

0 reacties
Cecile
Ziekten

Myxomatose is een ernstige konijnenziekte. Het myxomavirus behoort tot de pokkenvirussen.